Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایرانی ها در 11 روز برگزاری نمایشگاه کتاب، بیش از 115 میلیارد تومان برای خرید کتاب هزینه کردند. اتفاقی که تصور خیلی‌ها را هم زد. توجه به این واقعیت آن هم در چنین شرایط اقتصادی، برنامه‌ریزی برای ترمیم سبد فرهنگی خانوارهای ایرانی را دوچندان و مضاعف می‌کند.

به گزارش ایران آنلاین ، مشکلات اقتصادی اخیر در کنار گرانی ملزومات اولیه تولید کتاب مانند کاغذ و زینک و چاپ برخی از کارشناسان را به این نقطه رسانده بود که نمایشگاه امسال رونق چندانی نداشته باشد با این حال واقعیت استقبال مردم از نمایشگاه درست در نقطه عکس قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت نمایشگاه و استقبال از آن حتی در این شرایط دوباره ذهن هر تحلیل‌گری را به این تامل وا می‌دارد که موانع سبد فرهنگی جامعه را برطرف کرد و به این سوال بیشتر فکر کرد که چگونه می‌توان چرخه ترک برداشته تولید تا خرید کتاب را ترمیم کرد و کتاب را به سبد خرید خانواده‌ها بازگرداند.

مطابق اظهارات مسئولان و ناشران، یکی از مهم‌ترین مشکلات زیرساختی تامین کاغذ است و به دلیل افزایش قیمت کاغذ در سال‌های اخیر، قیمت تمام شده چاپ کتاب افزایش یافته است.

یاسر احمدوند در دیدار با هر یک از وزرا و اعضای کابینه یا نمایندگان مجلس به این مهم تاکید داشته که تولید کاغذ داخلی به جد مورد تاکید است و باید با یک همت عمومی نسبت به فعال-سازی ظرفیت‌های راکد کشور اقدام کرد.

وی با اشاره به اختصاص ارز ترجیحی برای واردات کاغذ افزود: میزان تولید داخلی بسیار ناچیز است. این در حالی است که برخی کارخانه‌ها از جمله کارخانه کاغذ مازندران در صورتی که با تمامی ظرفیت خود فعال شود، می‌تواند بخش مهمی از نیاز صنعت نشر را تامین کند.
این اظهارات که بارها و بارها در دیدار مقامات دولتی و مجلسی مطرح شده است، به تایید وزاری فرهنگ و اقتصاد رسیده و حمایت از تولید کاغذ تاکید شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت حمایت از بخش فرهنگ، خواستار فعال سازی بخش تولید کاغذ شده است و اذعان کرده در صورتی که بتوان ظرفیت‌های موجود را فعال کرد، می‌توان حتی علاوه بر تامین نیاز داخلی به صادرات کاغذ نیز اندیشید.

محمد مهدی اسماعیلی تاکید کرد: وزارت ارشاد برنامه ویژه‌ای به این منظور تدارک دیده تا بتوان صنعت نشر را به خودکفایی در تامین کاغذ رساند.
در عین حال وزیر اقتصاد نیز در بازدید از نمایشگاه کتاب حمایت این مجموعه از صنعت نشر را از دو جبهه تشریح کرد.
به تعبیر احسان خاندوزی می توان از سرمایه گذاران علاقه‌مند به مشارکت در تولید کاغذ حمایت کرد و از سویی می‌توان واحدهای تولیدی راکد را فعال کرد تا بتوانند با ظرفیت بیشتری کار کنند.

نمایندگان مجلس نیز در اظهارات جداگانه‌ای به حمایت از مطالبات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره داشتند.
زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: ما با مسئله‌ای به نام بی‌هویتی برای نسل بعدی مواجه‌ایم پس باید همه توان خود را در توسعه فرهنگی به کار گیریم.

الهیان با تاکید به اینکه بحث فرهنگ همواره مظلوم واقع می‌شود، از بانیان نمایشگاه کتاب خواست پیرو تجربه خود مطالبه واضحی از مجلس داشته باشند تا از ردیف‌های بودجه بتوان حمایت‌هایی را متوجه این حوزه کرد.
موضوعی که در بازدید معاون امور اجرایی رئیس¬جمهور از نمایشگاه کتاب هم مورد تاکید قرار گرفت: ما مرتباً جلسات اقتصادی داریم به دلیل اینکه موضوع اقتصاد اولویت دارد، اما این به معنی بی‌توجهی به فرهنگ نیست.

سید صولت مرتضوی متذکر شد: دولت از همه کتبی که بتواند نیازی از مردم مرتفع کند حمایت می‌کند، هر چند اغلب مقامات بازدیدکننده عنوان کردند که به دلیل مشغله کاری و جلسات و سفرهای مکرر فرصت اندکی برای مطالعه کتاب دارند اما نمایشگاه کتاب فضایی برای طرح مهمترین دغدغه صنعت نشر کشور فراهم کرد.دغدغه‌ای که پذیرفته شد و منتظر تصمیمات بعدی دولت و مجلس است.

استقبال مردم از دو بخش حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب تهران نشان داد که حتی در شرایط نامساعد اقتصادی هم جامعه از توجه و اهتمام به کتاب غافل نیست. شکر این نعمت طبعا تسهیل بیشتر و تکمیل سبد فرهنگی خانوارهای ایرانی را می‌طلبد.

سی‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم آغاز شده و تا سی‌ویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir  برگزار می‌شود.

/انتهای پیام

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تولید کاغذ صنعت نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۱۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پدیده‌ نشر کتاب، یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران نظام‌ها و کشور‌های مختلف دنیا بوده و به‌عنوان مهمترین شاخص پیشرفت و توسعه‌یافتگی در نظر گرفته شده است.

در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که این صنعت مانند هر صنعت دیگر نیازمند برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری و تأمین زیرساخت‌هایی است تا بتواند به یک اهرم فرهنگی و اقتصادی مؤثر تبدیل شود. برخورد سطحی، سنتی و تجربی با مسئله نشر جوابگوی نیاز‌های جامعه کنونی نیست؛ زیرا نشر پیوندی عمیق با تاریخ، اقلیم، فرهنگ، اقتصاد و آموزش دارد و نیازمند حرکتی همه جانبه و در تمام ابعاد است. روشن است که این حرکت‌ها بازخورد سریع ندارند، اما در درازمدت تغییرات اساسی ایجاد می‌کنند.

* وضعیت نشر در ایران

 در این پژوهش آمده است که  نشر در ایران طی عمر کوتاه خود همواره با مشکلات عدید‌ه‌ای روبه‌رو بوده و با فراز و نشیب‌های گوناگون برخاسته از تحولات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و پیشرفت‌های فنی مواجه بوده است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که منابع پزشکی با سلامت جامعه ارتباط مستقیم داشته و کتاب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع، از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف آسیب‌شناسی وضعیت نشر کتاب‌های علوم پزشکی و همچنین شناسایی مشکلات تولید محتوا، تولید فرهنگی و تولید فنی در ایران از دیدگاه ناشران انجام شده است.

بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد

این پژوهش توضیح می‌دهد وجود نوسان و نابسامانی در مواردی مانند تعداد عناوین سالانه، نوبت چاپ، تالیف و ترجمه، شمارگان و قیمت در هر سال نشان از عدم برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در امر نشر دارد.

* ارتباط سطح سلامت جامعه با نشر پزشکی

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که نشر پزشکی به‌دلیل تاثیر مستقیم آن بر سلامت بشر، از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت؛ بنابراین با بررسی چالش‌های پیشروی این صنعت و تلاش در جهت برطرف‌کردن آنها، می‌توان بر پویایی و بازدهی آن و در نتیجه بالارفتن سطح سلامت جامعه افزود با توجه به اینکه پژوهش‌های مختلف صورت‌گرفته در این حوزه بر اساس دیدگاه متخصصان و ناشران در تمامی حوزه‌های موضوعی نشر می‌باشد.می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد.

* عوامل موثر بر آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران

این پژوهش مطرح می‌کند که مهم‌ترین آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران را می‌توان ضعف در سیاست‌گذاری‌ها و قوانین و چارچوب‌ها در نظر گرفت. از بعد دیگر، نبود نیروی متخصص فنی در قسمت‌های مختلف نشر پزشکی به تنهایی آسیب زیادی را به این حوزه وارد کرده است. مخاطبان کتاب نیز به دنبال کتاب‌های کم‌حجم و منابع امتحانی به جهت قبولی در آزمون‌ها و امتحانات هستند و این مسئه ناشر را نیز با چالش تولید محتوای علمی مواجه می‌کند.

این پژوهش مطرح می‌کند که مسایل سیاسی و اقتصادی حاکم برکشور بر نشر نیز تاثیر گذاشته است که نمود آن را بیشتر درحوزه‌ تولید فنی و خرید و نگهداری مواد اولیه چاپ می‌توان مشاهده کرد. درنهایت متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ نشر است.

متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است

پیشنهاد‌های برگرفته از پژوهش حاضر، عبارتند از:

در نظر گرفتن تخصص ناشر هنگام اخذ مجوز نشر، برگزاری جلسات ارتباط مستقیم بین ناشران و سیاست‌گذاران نشر، نیازسنجی مشکلات سلامت کشور و سفارش تولید محتوای متناسب با آن، تجدیدنظر در معیار‌های ارزیابی ناشران و اتخاذ فرایند تشویق و تنبیه بر اساس آن،  اصلاح قوانین ارزشیابی در فرایند ارتقای هیات‌علمی.

 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توجه جدی‌تر به نشر تخصصی پزشکی از سوی دولت، می‌تواند بسیاری از مشکلاتی را که ناشران حوزه‌ی تخصصی نشر پزشکی و به‌ویژه ناشران خصوصی با آن دست به گریبان هستند، مرتفع سازد و کتاب، این کالای فرهنگی پراهمیت، در استانداردترین حالت‌ممکن و در کوتاه‌ترین زمان به‌ دست مخاطب برسد.

* بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ تولید محتوا

از نظر این پژوهش بیشترین آسیب‌ها در حوضه تولید محتوا در نشر کتاب به شرح زیر است:

نبود سیاست‌گذاری تولید محتوا ترجمه‌ای بودن درصد بالای آثار نشر پزشکی و تخصص نداشتن ناشران پزشکی بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ی تولید محتوا را در برمی‌گیرد.

در ادامه این پژوهش آمده است که مشکلات تولید فرهنگی شامل تخصصی و هزینه‌بر بودن ویراستاری کتاب، حرفه‌ای نبودن داوران و نبود قوانین ساختارمند داوری با آسیب‌ها بیان شده است و مسایل بخش تولید فنی که مشکلات مواد اولیه چاپ و نشر، مشکلات فناوری چاپ و نشر و کمبود نیروی متخصص فنی سه آسیب اصلی در تولید فنی از دیدگاه ناشران برشمرده شده‌اند.

لیکن بر اساس یافته‌های این مطالعه، باتوجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش درباره‌ آسیب‌های موجود در صنعت نشر پزشکی، می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌های کلی و قوانین و فرهنگ حاکم دارد.

بنابراین توجه جدی‌تر به حوزه‌ تخصصی نشر پزشکی از سوی دولت و سیاست‌گذاری کاملاً بی‌طرفانه در جهت برطرف‌کردن دغدغه‌های ناشران می‌تواند موانع و مشکلات زیادی را برطرف سازد. 

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه‌ی پزشکی با رویکرد پدیدارشناسی» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولویت اول مجلس دوازدهم رفع مشکلات معیشتی مردم باشد
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود
  • اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی